Warme overdracht

De zwangere vrouw is gemotiveerd om te stoppen en staat open voor hulp hierbij. Je kunt haar nu daadwerkelijk gaan verwijzen. Hoe zorg je ervoor dat de vrouw daadwerkelijk start met de begeleiding? Een ‘warme’ overdracht maakt die kans groter.

Wat houdt het in?

Een warme overdracht houdt in dat je de cliënt vraagt of je contact mag
opnemen met de stoppen-met-roken begeleider. Jij meldt de vrouw aan en vervolgens neemt de stoppen-met-roken begeleider zelf contact op met de vrouw. Uit onderzoek blijkt dat de kans op deze manier groter is dat de vrouw daadwerkelijk start met de begeleiding.

Zorg er daarom voor dat je middels warme overdracht kunt verwijzen. Dat kan standaard via Rookvrije Ouders, of door samenwerkingsafspraken te maken met de huisartsen en verslavingsartsen in de regio.

Warme overdracht bij Rookvrije Ouders
Bij de telefonische coaching Rookvrije Ouders is er sprake van een warme overdracht. Je kunt zelf als zorgverlener tijdens het consult, samen met de vrouw, het online formulier invullen. Vervolgens neemt de coach binnen 2-3 werkdagen contact op met de zwangere vrouw.

Materialen

websites
Rookvrije Ouders
De telefonische coaching Rookvrije Ouders biedt ouders effectieve hulp bij het stoppen met roken. De coaches van Rookvrije Ouders hebben tevens e...
Bekijk
documenten
Verwijskaartje Rookvrije Ouders
Dit kaartje kan je als zorgprofessional meegeven aan een zwangere vrouw, partner of (wens)ouder nadat je hem/haar hebt aangemeld voor of geïnform...
Bekijk