Warme verwijzing

De zwangere vrouw is gemotiveerd om te stoppen en staat open voor hulp hierbij. Je kunt haar nu daadwerkelijk gaan verwijzen. Hoe zorg je ervoor dat de vrouw daadwerkelijk start met de begeleiding? Een ‘warme’ verwijzing maakt die kans groter.

Wat houdt het in?

Een warme verwijzing houdt in dat je de cliënt vraagt of je contact mag
opnemen met de stoppen-met-roken begeleider. Jij meldt de vrouw aan en vervolgens neemt de stoppen-met-roken begeleider zelf contact op met de vrouw. Uit onderzoek blijkt dat de kans op deze manier groter is dat de vrouw daadwerkelijk start met de begeleiding.

Zorg er daarom voor dat je middels warme verwijzing kunt verwijzen. Dat kan standaard via Rookvrije Ouders, of door samenwerkingsafspraken te maken met de huisartsen en verslavingsartsen in de regio.

Warme verwijzing bij Rookvrije Ouders
Bij de telefonische coaching Rookvrije Ouders is er sprake van een warme verwijzing. Je kunt zelf als zorgverlener tijdens het consult de vrouw snel en makkelijk aanmelden door samen het online formulier in te vullen via de website. Vervolgens neemt de coach binnen 2-3 werkdagen contact op met de zwangere vrouw.

Materialen

websites
Rookvrije Ouders
De telefonische coaching Rookvrije Ouders biedt ouders effectieve hulp bij het stoppen met roken. De coaches van Rookvrije Ouders hebben tevens e...
Bekijk
documenten
Verwijskaartje Rookvrije Ouders
Dit kaartje kan je als zorgprofessional meegeven aan een zwangere vrouw, partner of (wens)ouder nadat je hem/haar hebt aangemeld voor of geïnform...
Bekijk