Zorgpad Rookvrije Start

Materialen

De Taskforce heeft allerlei ondersteunende materialen ontwikkeld voor zowel zorgverleners als (aanstaande) ouders. Deze zijn nog niet altijd bij iedereen bekend. Je vindt alle materialen in de Toolkit Rookvrije Start. Stimuleer zorgverleners om van deze materialen gebruik te maken.

Gratis scholing, folders en beeldverhalen in 2023!
Om de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord beter te kunnen bereiken, intensiveert het Ministerie van VWS de activiteiten van de Taskforce Rookvrije Start. Daarom kunnen wij tot 30 juni 2023 onze scholing (trainingen en e-learnings) en materialen gratis aanbieden.

Maak hier gebruik van en geef de folder Rookvrij Opgroeien, de brochure Rookvrij Zwanger of het beeldverhaal ‘hulp bij stoppen met roken’ gratis mee aan (toekomstige) ouders. Bekijk de materialen in onze toolkit.

Toolkit Rookvrije Start

In de toolkit Rookvrije Start vind je alle relevante kennisproducten en materialen voor zorgverleners en (aanstaande) ouders, waaronder kaarten met voorbeeldzinnen voor het gesprek over stoppen met roken. Ook vind je hier de richtlijn over roken en zwangerschap en het bijbehorende praktijkadvies over nicotinevervangende middelen. Verder bevat de toolkit materialen voor (aanstaande) ouders, zoals folders en filmpjes. Ook specifiek voor laaggeletterde (aanstaande) ouders zijn er materialen te vinden, zoals beeldverhalen. Alle materialen kun je vinden en bestellen via de toolkit Rookvrije Start. Een greep uit deze materialen vind je bij de tips hieronder.

Tips!

Materialen

documenten
Overzicht toolkit Rookvrije Start
Een greep uit het aanbod van de materialen van de Rookvrije Start. Met materialen voor professionals en materialen voor ouders. Denk daarbij bijv...
Bekijk
websites
Toolkit Rookvrije Start
Het aanbod van materialen voor een Rookvrije Start. Er zijn materialen voor professionals, bedoeld om met (aanstaande) ouders het stoppen met rok...
Bekijk