Zorgpad Rookvrije Start

Geboortezorg – Ondersteuning

Stoppen-met-roken zorg is pas echt effectief als je die goed hebt georganiseerd. Daar helpen we je graag bij. Of je nu begint of een extra slag wilt maken, dat maakt niet uit. De Taskforce Rookvrije Start ondersteunt jouw VSV, IGO of lokale coalitie Kansrijke Start graag bij het opzetten of verbeteren van de stoppen-met-roken zorg. Daarvoor is er de ‘Stimulans beleid Rookvrije Start’.

Wat is de Stimulans beleid Rookvrije Start?

Met de Stimulans beleid Rookvrije Start kan jouw VSV, IGO of lokale coalitie Kansrijke Start binnen één jaar vooruitgang maken met je zorgpad, je scholing en verwijzing, en je samenwerking.

  • Je ontvangt voor deze onderdelen instructies waarmee je zelf al aan de slag kan.
  • Je gaat in drie online uitwisselingsbijeenkomsten ervaringen en tips uitwisselen met andere VSV’s, IGO’s en/of lokale coalities Kansrijke Start. De Taskforce Rookvrije Start beantwoordt dan je vragen en geeft advies.
  • Én je ontvangt een financiële bijdrage van € 1.000,-.

Aan het einde van de Stimulans heb je een protocol/zorgpad opgesteld of geupdate. Je bent aan de slag gegaan met het aanbieden van scholing en het organiseren van je verwijsaanbod. Ook heb je concrete acties uitgevoerd om de samenwerking in de geboortezorgketen te versterken.

Meld je nu aan!

Een nieuwe ronde Stimulans beleid Rookvrije Start 2024-2025 gaat dit jaar van start! Deze vindt plaats vanaf het najaar 2024 t/m zomer 2025. Meld je aan via het aanmeldformulier, door te klikken op de button hieronder.

  • Meld je uiterlijk 30 juni 2024 aan. Daarna sluit de aanmeldperiode.
  • Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.
  • De Stimulans beleid Rookvrije Start 2024-2025 wordt toegekend aan de eerste 10 VSV’s, IGO’s en/of lokale coalities Kansrijke Start van wie we een volledig ingevuld aanmeldformulier hebben ontvangen en die aan de voorwaarden voldoen. Lees hier die voorwaarden.
  • In juli word je geïnformeerd over of je VSV, IGO of lokale coalitie Kansrijke Start de Stimulans beleid Rookvrije Start 2024-2025 krijgt toegekend.

Lokale coalities Kansrijke Start die met dit onderwerp aan de slag willen, kunnen zich ook aanmelden. Houd er rekening mee dat de ondersteuning (vooralsnog) voornamelijk is gericht op de geboortezorg. Het sociale domein kan aan de activiteiten deelnemen, maar deze zijn voor hen minder op maat.

Interesse, maar nu geen tijd?

Waarschijnlijk start in 2025 een volgende Stimulans beleid Rookvrije Start in een vergelijkbare vorm.

Laat het ons weten als je hier interesse in hebt! Stuur een mail met het onderwerp ‘Stimulans beleid Rookvrije Start’ naar [email protected]. Dan nemen we contact met je op over een volgende ronde.