Zorgpad Rookvrije Start

Huisarts / POH

Er zijn huisartsen en praktijkondersteuners die ouders kunnen begeleiden bij het stoppen met roken. Zij kunnen ook nicotinevervangende middelen voorschrijven. Echter, niet alle praktijken bieden dit aan. Onderzoek daarom naar welke huisartsen en praktijkondersteuners je ouders kunt verwijzen en maak met hen daarover afspraken.

  • Ga in gesprek met huisartsen in de regio om na te gaan wie stoppen-met-roken begeleiding biedt en of deze hulp voor iedereen toegankelijk is.
  • Maak vervolgens afspraken over de samenwerking met de huisartsen die begeleiding bieden. Bijvoorbeeld: hoe zorg je voor een warme verwijzing? En hoe koppelt de huisarts of praktijkondersteuner de resultaten terug naar de verwijzer?
  • Zorg er vervolgens voor dat alle zorgverleners op de hoogte zijn van deze samenwerkingsafspraken.

Materialen

documenten
Praktijkadvies gebruik nicotinevervangende middelen in de zwangerschap
Dit praktijkadvies is voor zorgverleners (o.a. stoppen-met-roken coaches, praktijkondersteuners en verslavingsartsen) die NVM in de zwangerschap ...
Bekijk
documenten
Folder Nicotinevervangers en zwangerschap
Begeleid je zwangeren bij stoppen met roken en pas je hierbij nicotinevervangende middelen (NVM) toe? Deze folder is bedoeld om zwangeren die NVM...
Bekijk