Zorgpad Rookvrije Start

Krijg ondersteuning en vergoeding!

Ga jij aan de slag met het (verder) organiseren van stoppen-met-roken zorg binnen de JGZ? Verzamel een aantal collega’s, meld je aan voor ondersteuning en ontvang een vergoeding voor de tijd die nodig is om aan de slag te gaan.

Ondersteuning

Door middel van praktische ondersteuning helpen we VSV’s en JGZ-organisaties bij het (verder) opzetten van hun stoppen-met-roken beleid. We kijken samen welke behoefte aan ondersteuning jullie in het VSV, de werkgroep of in de JGZ-organisatie hebben en gaan daar samen mee aan de slag. Onderwerpen waarop ingezet kan worden zijn bijvoorbeeld: het samenstellen van een zorgpad/protocol, mogelijkheden voor scholing, verwijsmogelijkheden, registratie, monitoring, draagvlak  of andere onderwerpen die voor jullie van belang zijn.

In een eerste gesprek bepalen we wat de behoefte is en waar jullie op in willen zetten. Jullie bepalen waarmee jullie aan de slag willen en wij bieden ondersteuning bij de uitvoering daarvan. Denk daarbij aan ondersteuning in de vorm van een adviesgesprek, scholing, formats, materialen en tools om jullie verder te helpen in de vorming of uitvoering van het stoppen-met-roken beleid.

Vergoeding

Bij de ondersteuning hoort een vergoeding om aan het stoppen-met-roken beleid te kunnen werken. We vragen daarvoor dat jullie je actief inzetten, door met ons in gesprek te gaan, doelen te formuleren en jullie eigen afspraken tot uitvoering te brengen.  

Voorwaarden voor de vergoeding

  1. Er is een werkgroep die aan de slag gaat met het stoppen-met-roken beleid of er zijn een aantal personen die zich hiervoor in willen zetten.
  2. Er is een stoppen-met-roken zorgpad/protocol of hier gaan jullie met de ondersteuning aan werken.
  3. Er wordt aantoonbaar gewerkt aan het stoppen-met-roken beleid. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een plan van aanpak, de inzet bij de uitvoering en uit jullie evaluatie van de ondersteuning.
Geïnteresseerd?
Stuur een e-mail naar [email protected]. In een verkennend (online) startgesprek horen we graag wat jullie behoeften zijn en kunnen we meer vertellen over de ondersteuning en vergoeding.

Tips!

  • Heb je nog geen werkgroep en ben je benieuwd hoe je hiermee kan starten? Op deze pagina geven we tips.
  • Heb je moeite met het samenstellen van een werkgroep of collega’s meekrijgen op dit thema? We komen graag langs om hen te informeren en te motiveren. Mail naar [email protected] voor meer informatie.

Materialen

documenten: Folders
Folder ondersteuningsaanbod VSV en JGZ
Deze folder geeft informatie over het ondersteuningsaanbod bij VSV en JGZ.
Bekijk